Valmennuksia asiantuntijoille ja työntekijöille

“Ihminen haluaa tehdä työnsä hyvin”

Aika harvassa lienevät ihmiset, jotka tavoittelevat “ Olen tämän työpaikan huonoin, yhteistyökyvyttömin, osaamattomin tyyppi” -titteliä. Ihminen haluaa järkeviä työkokonaisuuksia ja vaikutusmahdollisuuksia työnsä tekemiseen – käyttää kertynyttä ammattipääomaansa. Oppia uutta. Olla ylpeä aikaansaannoksistaan.

Kouluttajakoulutus

Kouluttajan tehtävä on aikaansaada oppimista. Miten oppimista saadaan aikaan, on taitolaji. Sen sijaan, että kouluttaja keskittyy itseensä ja esitykseensä, katse tulisi olla osallistujissa. Kouluttajakoulutuksessa opiskellaan esityksen rakentamista, vuorovaikutusta ja eri kouluttamismenetelmiä.

Vuorovaikutustaidot ja erilaset ihmiset

“Mikäli yhteistyö ei onnistu alkaa yksintyö.” Kun on tarve oppia tekemään yhteistyötä, niin kannattaa systemaattisesti opiskella ihmistä. Peili ja DISC ovat oivia välineitä tähän tarkoitukseen. Niissä kuvataan selkeällä tavalla miten me ihmiset käyttäydymme eri tavoilla. Kyllähän me tiedämme, että meitä on moneksi, mutta auttaa, kun saamme systemaattisen kartan ” yhteistyöviidakkoon”. Opimme ymmärtämään itseämme ja toisia. Opimme arkielämän diplomatiaa. Opimme törmäyskurssilta samaan veneeseen. Opimme liittämään oman osaamisen toisten tekemiseen.

Puheeksi ottamisen ja varhaisen välittämisen valmennus

Ei ole olemassa ongelmattomia työyhteisöjä, eikä niitä kannata tavoitellakaan.Kannattaa mieluummin opetella miten asioita ratkotaan ja mennään eteenpäin. Puheeksi ottaminen ja varhainen välittäminen/puuttuminen ovat monessa organisaatiossa mallina tätä tarkoitusta varten olemassa. Pelkkänä intrasta löytyvänä mallina se ei paljon hyödytä. Tässä valmennuksessa harjoittelemme konkreettisesti puheeksiottoa ja välittämisen ilmaisua.

Valmennuksia

Lisäksi

  • Itsensä johtaminen
  • Neuvottelutaito
  • Alaistaidot

TeamBeat